Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Chia Tohumunun Sağlığa Faydaları

Chia tohumu, son zamanların popüler sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Güney Amerika kökenli bu mucizevi tohumlar, tokluk hissi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve magnezyum deposudur.

Chia Tohumunun Besin Değeri

Yaklaşık 2 yemek kaşığı chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Ayrıca omega-3 yağ asitleri açısından balıktan daha zengin olabilir.

Chia Tohumunun Özellikleri

Chia tohumu suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelir. Bu jel kıvamı, sindirim sistemine yavaş hareket ederek kan şekerini dengeler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu özellikleri sayesinde sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Magnezyum Deposu

Magnezyum, birçok biyokimyasal süreçte rol oynar ve chia tohumu magnezyum eksikliğini gidererek enerji üretiminden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar faydalar sağlar.

Diyet Yaparken Chia Tohumu

Chia tohumu, tokluk hissi vererek aşırı yeme riskini azaltır ve düşük kalori içeriğiyle diyetlere kolayca eklenebilir. Bu sayede kilo verme sürecinizi destekler.

Chia Tohumunu Nasıl Tüketmeli?

Chia tohumunu en etkili şekilde tüketmenin yolu, suda bekletilerek içmektir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek en az 15-20 dakika bekletin. Daha yoğun bir kıvam için buzdolabında bekletebilir ve sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.

Related Posts

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.