Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Alerjik Hastalıklarda Artış İle İlgili Uyarılar!

Doğanın canlanmasıyla birlikte polenlerin yoğunlaşması, alerjik bünyeye sahip kişilerde solunum yolu problemlerine neden olabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, mevsim geçişlerinin hızlanmasıyla alerjik ve viral hastalıklarda artış yaşanabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özkaya, “Havaların ısınması insan hareketliliğini artırarak viral enfeksiyonların yayılımını hızlandırıyor. Alerjenlerin etkisiyle hastalarda nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Covid-19’un benzer semptomlar göstermesi, tanı sürecini zorlaştırabiliyor.” dedi.

Özkaya, mevsimlerin sürelerinin kısalmasıyla ilkbaharın artık yalnızca Mayıs ayıyla sınırlı kaldığını belirterek, “Mayıs ayıyla birlikte artan sıcaklık, alerjik hastalıklarla birlikte alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların yanı sıra viral hastalıkları da zirveye taşıyacak. Mevsimlerin ve iklimlerin hızlı değişimi çevresel faktörlerden etkilenen hastalıkları da karmaşık hale getiriyor. Bu durum özellikle çocukları etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

“Alerjik ve Viral Hastalıkların Benzer Belirtileri”

Özkaya, alerjik rinit ve astım gibi hastalıkların belirtilerinin sıcak hava ile artacak çiçek ve ağaç polenleriyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Geçmeyen öksürük, burun ve boğaz rahatsızlıkları ile astım benzeri zatürre ve bronşit vakaları görülebilir. Ayrıca çocuklar, hem alerjik hem de viral hastalıklara maruz kalarak uzamış öksürük ve ateş gibi şikayetler yaşayabilirler. Bu nedenle hastalıkların karıştığı durumlarda uzman bir doktora başvurulması önemlidir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?