Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

80 Yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, Trafik Kazası Sonrası Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Geçirdiği ağır trafik kazasının ardından sol kolunda meydana gelen kırıklar nedeniyle büyük güçlükler yaşadığını belirten 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, ilk tedavi sürecinde yaşadığı yanlış müdahaleler sonucu kolumun neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, tedavi süreciyle ilgili detayları paylaştı.

‘Yanlış Fizik Tedavi Süreci ve Yeniden Kırık Gelişmesi’

Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, tedavi süreci hakkında şunları söyledi: “Kırık sonrası cerrahi müdahaleyle plak ve vida stabilizasyonu yapılan bir hastamızdı. İlk tedavi sürecinde dış merkezde başlanan fizik tedavide, hastanın egzersizlerinde dikkat edilmedi ve uygulanan bazı hareketler kırığın iyileşme sürecine zarar verdi, sonuç olarak ikinci bir kırık meydana geldi. Bu durum istenmeyen bir komplikasyondu. Yeniden yapılan cerrahi müdahaleyle kırık onarıldı ve tedavi süreci hastanemizde devam etti. Cerrahi sonrası rehabilitasyon sürecinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.”

‘Sinir Hasarı ve Rehabilitasyon Süreci’

İkinci kırık sonrası sinir hasarından kaynaklı el probleminin yaşandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, hastanın sinir iyileşmesini hızlandırmak için elektroterapi yöntemlerine başvurduklarını ve şu anda hastanın el bileğini kaldırabildiğini ve günlük yaşamındaki becerilerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde uzman bir ekip tarafından planlanan adımların başarılı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, “Rehabilitasyon, fizik tedavi hekimi, fizyoterapist ve fizyoterapi teknikerinin uyum içinde çalıştığı bir takım işidir ve biz de hastalarımıza en iyi sonuçları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Kolumun Yüzde 80’ini Kullanabiliyorum’

Trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreci hakkında konuşan Mehmet Tuncay Üstüoğlu, sol kolunu %80 oranında kullanabildiğini ve sadece 4 seanslık fizik tedavi sürecinin kaldığını belirtti.

‘Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyorum’

Üstüoğlu, tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak ailesinin desteğiyle atlattığını ve sol kolunu rahatça kullanabildiğini söyledi. Gelişmelerden memnun kalan Üstüoğlu, tedavinin devam edeceğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?