TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 4 Haziran’da gönderdiği yazıyla, isteğe bağlı kürtaj hakkının reddedilmesine yönelik sınırların hatırlatılması talebinde bulundu.

Plansız veya istenmeyen gebeliklerin mevzuatta düzenlendiğini ve belirli şartlarla güvence altına alındığını belirten TTB, engellerin kadınların sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise, kürtaj hakkının önemine dikkat çekerek asıl sorunun doğum kontrolü bilgisinin yetersizliği olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Saip, “Çiftlerin istedikleri zaman istedikleri kadar çocuk sahibi olma hakkı vardır. Ancak, istenmeyen gebelikler nedeniyle kamu hastanelerinde kürtaj imkanlarının yetersiz olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum, kadınların bedensel ve zihinsel sağlığını olumsuz etkileyen bir durumdur. Devletin ücretsiz doğum kontrol yöntemlerine erişimi kolaylaştırması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.